Gezond leven, geen alcohol

Demo behandeling

Gezond leven? Vergeet de alcohol (niet)!

Melk is goed voor je botten; wijn is goed voor je hart. Dat weet je. Is al jaren bekend. Maar dingen veranderen. Oude fabels worden nieuwe waarheden. Wat ooit slecht voor je was, is nu goed en andersom. Je mag opeens ook veel niet meer. Vers geperst sinaasappelsap is niet gezond meer en van melk drinken krijg je kanker. Lekker dan. In al deze halve leugens en achterhaalde feiten blijft één ding overeind: alcohol is niet goed voor je.

Health and Beauty

Alcohol en gezondheid
De fabel dat wijn goed is voor je hart willen we graag in perspectief plaatsen. Matig alcoholgebruik (maximaal 1,5 glas per dag) verlaagt inderdaad het risico op sommige chronische ziekten. Maar dat is natuurlijk niet het hele verhaal; alcoholgebruik vergroot wél het risico op andere chronische ziekten. De voordelen wegen in dit geval bij lange na niet op tegen de nadelen. Simpel sommetje.
We weten steeds meer over de negatieve effecten van alcohol; goed om daar eens over na te denken. Net als dat we bewust omgaan met onze voeding en we het erg belangrijk vinden om genoeg te bewegen. Alcohol past niet in een gezonde leefstijl.

Vijf redenen om minder alcohol te drinken (en er zijn er nog veel meer):
- Je algemene gezondheid verbetert
- Je voelt je fitter
- Je voelt je meer ontspannen
- Je slaapt beter
- Je hebt minder stress

Weet jij hoeveel je drinkt? En wanneer drink je eigenlijk te veel? Ontdek het met deze handige test en misschien kom je tot de conclusie dat het tijd is voor verandering. Tijd voor een gezonder leven. 

Wat is internetbehandeling?
Wil je meer weten over je alcoholgebruik? Of misschien wil je een korte training volgen om inzicht te krijgen in hoeveel je nu eigenlijk drinkt? En wat dat doet met je gezondheid. Alcoholdebaas.nl geeft je de mogelijkheid om in eigen tijd, op een zelfgekozen plek en in eigen tempo en te werken aan je alcoholgebruik. Dat maakt het een gemakkelijke manier om minder te gaan drinken. De online behandeling wordt tegenwoordig ook gecombineerd met face-to-facecontact. Meer weten? Kijk bij onze veel gestelde vragen.
 

Online behandelen werkt!
Diverse onderzoeken laten zien dat online behandelen werkt. Mensen die met behulp van alcoholdebaas.nl hun drinkgewoonte aanpakken, gaan aantoonbaar minder drinken. Ook op lange termijn is online behandelen effectief. Na vijf jaar heeft een groot deel van de mensen die de online behandeling heeft gedaan het alcoholgebruik nog steeds onder controle.

Ervaringsverhalen
Minder gaan drinken kan om diverse redenen; iedereen heeft zijn eigen verhaal. Wilt u geïnspireerd raken of bent u gewoon nieuwsgierig naar de ervaringen van anderen? Neem dan een kijkje bij de verhalen die we hebben verzameld van mensen die graag hun successen willen delen. En wellicht schrijft u binnenkort uw eigen verhaal.

Forum
Op het forum kun je in gesprek met andere mensen met dezelfde vragen. Lotgenoten dus. Zij kunnen je helpen door hun eigen ervaringen te delen. Maar ook hun valkuilen en successen. In ieder geval is er iets dat jullie bindt: de worsteling met de alcohol.